Ekonomi

ProShares, yeni ileri Ethereum ETF ürünüyle bir ilke imza atıyor

Investing.com – Varlık yönetimi şirketi Proshares bugün, Ethereum’un düşüşüne dayanarak borsada işlem gören bir fon başlatacağını duyurdu.

Reuters haberine göre ProShares Short eter Strateji adı verilen yatırım ürünü, Standard & Poor’s’un CME Ether Vadeli İşlemler Endeksi’ni temel alacak ve endeksin karşı tarafında hareket edecek. Böylece yatırımcılar bu çalışmayı kullanarak ETH fiyatındaki düşüşe karşı tasarruflarını hedge edebilecekler.

ProShares daha önce Bitcoin’e dayalı benzer bir ürünü piyasaya süren ilk şirket olmuştu. ProPaylaşımlarKısa Bitcoin Strateji başarılı olmaya devam ediyor ve şu anda 74 milyon dolarlık bir fona sahip. Yeni bir ilke imza atan şirket, Ethereum’un düşüşüne odaklanan yatırım fonu için spot fiyatlar yerine vadeli sözleşmeleri takip edecek. Çünkü SEC, piyasanın hala merakla beklediği kripto paraların spot fiyatına dayalı ETF ihracını onaylamadı.

Öte yandan Ethereum bazlı vadeli işlem ETF ürünleri ilk kez geçen ay piyasaya sürüldü ve ProShares, başlatılan 9 yatırım fonundan 3’ünü ihraç eden şirket oldu. Ama vadeli işlemler Ethereum ETF’lerinin lansmanı hayal kırıklığına yol açtı. ProShares, boğa döneminde ilk vadeli Bitcoin ETF ürününü piyasaya sürdüğünde birkaç gün içinde 1 milyar dolarlık fon toplamayı başardı. Ancak vadeli ETF ürünlerinin en büyüğü 10 milyon dolar gibi düşük bir tutarda toplanırken, bu ürünlere olan talep sınırlı kaldı.

Piyasa uzmanları yatırımcıların spot ETF Beklediği bu dönemde Ether’in düşüşüne odaklanan bir yatırım fonu oluşturulmasını memnuniyetle karşıladı. Çünkü son dönemde kurumsal yatırımcılar Ethereum bazlı yatırımlarda pozisyonlarını küçültmeye devam ederken, bu ürün kurumların Ethereum pozisyonlarını hedge etmelerine yardımcı olarak önemli miktarda fon toplayabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk türbanlı eskort istanbul kızlar
Başa dön tuşu