Haber

Hindistan’da yeni virüs: Kilitlenmeler başladı

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde görülen ölümcül ve bulaşıcı virüs nedeniyle okullar ve kamu daireleri kapatıldı, toplu taşıma da durduruldu.

Hindistan’da Nipah virüsünden iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 706 kişiye test yapılmaya başlandı.

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde görülen ölümcül ve bulaşıcı virüs nedeniyle okullar ve kamu daireleri kapatıldı; Toplu ulaşım durduruldu.

Yarasaların taşıdığı virüs nedeniyle iki yetişkin ve bir çocuğun halen hastanede tutulduğunu belirten yetkililer, kendileriyle temas eden sağlık çalışanının da karantinaya alındığını duyurdu.

Kerala Eyaleti Başbakanı Pınarayi Vijayan, yaptığı açıklamada, Kozhikode bölgesinde insanlardan kalabalığa girmemelerini isteyerek, daha fazla kişiye test yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Kerala’da 2018’den bu yana görülen dördüncü Nipah virüsü salgınında, 30 Ağustos’tan bu yana enfekte iki kişi öldü. En az sekiz köyde karantina ilan edilmesi gerekiyordu.

Eyalette tespit edilen virüsün daha önce Bangladeş’te bulunan virüsün benzeri olduğunu belirten yetkililer, bunun insandan insana yayılan ve ölüm oranı yüksek olan ancak daha az bulaşıcı olma geçmişine sahip bir ilaç olduğunu söyledi.

Nipah virüsü nedir ve belirtileri nelerdir?

Nipah virüsü ilk olarak 1999 yılında Malezya ve Singapur’daki domuz çiftçileri ve hayvanlarla yakın temas halinde olan diğer kişiler arasında ortaya çıkan bir salgın sırasında tespit edildi.

İlk kurbanın doğduğu köy olan Maruthonkara, çeşitli yarasa türlerine ev sahipliği yapan 300 dönümlük bir ormanın yakınında yer alıyor. 2018 Nipah salgını sırasında aynı bölgedeki meyve yarasalarında virüs testi pozitif çıktı.

Kerala’nın ilk Nipah salgınında enfekte 23 kişiden 21’i öldü. 2019 ve 2021 yıllarında yaşanan salgınlarda iki kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu